List of products by brand VILMORIN

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΠΟΡΟΙ ΚΗΠΟΣ

Η ιστορία του οίκου Vilmorin είναι πλούσια και εξαιρετική. Για πάνω από δύο αιώνες, αξιόλογες προσωπικότητες άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στον κόσμο της γεωργίας και της κηπευτικής, καθιστώντας έτσι την Villmorin την πιο γνωστή μάρκα στη Γαλλία.

1743: η αρχή μιας μακράς δυναστείας. Εκείνη τη χρονιά, η Κλωντ Ζοφρουά αποκτά την ειδίκευση του Μεγάλου Εμπόρου Σπόρων. Διατηρεί ένα κατάστημα στο Παρίσι, στην αποβάθρα της Mégisserie, με την επωνυμία Au Coq de la Bonne Foy [Ο Πετεινός της Καλής Πίστης].
Από τον γάμο της το 1745 με τον Pierre Andrieux, βοτανολόγο του βασιλιά Λουδοβίκου του 15ου, γεννιέται μια κόρη, η Αδελαΐδα, η οποία το 1774 παντρεύεται τον Philippe-Victoire Vilmorin. Το 1775, ο οίκος μετονομάζεται σε Vilmorin-Andrieux, όνομα που διατηρεί έως το 1986.

Βιολογικά Προϊόντα
 

Η Vilmorin ενσαρκώνει τη δέσμευσή της για την οργανική κηπουρική. Το 2015, η εταιρεία αναπτύσσει πάνω από 250 προϊόντα, για να προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη σειρά, κατάλληλη για τις αστικές περιοχές. Η σειρά περιλαμβάνει λιπάσματα και φυσικά βιολογικά διεγερτικά με βάση τη ρίζα mycorhyse, βιολογικές θεραπείες που χρησιμοποιούν εκχυλίσματα φυτών, βιολογικούς σπόρους λαχανικών και φυτών - προϊόντα που μειώνουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία.


 

ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

 

Μια οικογένεια στο επίκεντρο της ιστορίας: 270 χρόνια στην υπηρεσία του κηπουρού
Από την ίδρυση του οίκου εδώ και 270 χρόνια, το πάθος για τα φυτά κινεί τους Vilmorin. Η ιατρική έρευνα οδηγεί τον Philippe Victoire de Vilmorin, εξαίρετο επιστήμονα, στη μελέτη της βοτανικής. Το έργο του ακτινοβολεί πέρα από τα σύνορα της Γαλλίας, σε σημείο τέτοιο που ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο 15ος τον έχρισε «Μέγα Έμπορο Σπόρων και Βοτανολόγο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλέα της Γαλλίας». Από τότε, καθημερινά, o οίκος Vilmorin δείχνει τη βούλησή του να στηρίζει τους κηπουρούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σε κάθε εμπειρία ενασχόλησής τους με τα φυτά, ώστε να πετυχαίνουν πάντα τις καλλιέργειες λαχανικών ή τον καλλωπισμό κήπων.


 

ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

 

Η επιστημονική έρευνα βρίσκεται στην καρδιά της επιχείρησης
Ο οίκος Vilmorin αναπτύσσει συνεχώς νέες ποικιλίες και το 30% των σπόρων που προσφέρονται στον κατάλογο της Επωνυμίας είναι αποκλειστικές ποικιλίες. Η καινοτομία συμβαδίζει από παλιά με την ιστορία του οίκου Vilmorin. Πράγματι, οι Vilmorin συμμετείχαν σε όλους τους σημαντικούς σταθμούς στη μελέτη του φυτικού βασιλείου, χρηματοδοτώντας αποστολές βοτανολόγων του Λαπερούζ (από τους πιο διάσημους θαλασσοπόρους που εξερεύνησαν τον κόσμο) για την ανακάλυψη νέων ειδών:

 • Λιριόδεντρο της Βιρτζίνια (Τουλιπόδεντρο)
 • Βελανιδιά της Αμερικής
 • Φαλακρό κυπαρίσσι της Λουιζιάνα
 • Γιγάντια Σεκόγια
 • Oξιά του Αγίου Ιακώβου
 • Γιγάντιος πλάτανος Λαμανόν

Επιπλέον, συμμετείχε με τον Parmentier στην ανάπτυξη της καλλιέργειας της πατάτας, στη βελτίωση της απόδοσης των ζαχαρότευτλων, στη δημιουργία υβριδικών σιτηρών και συνέβαλε επιστημονικά στην Ακαδημία Φυσικών Επιστημών.


 

ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΝΩΣΕΩΝ

 

Ανθρωπιστική διάσταση και συμπόρευση με το πνεύμα του Διαφωτισμού

Η εταιρεία Vilmorin κατέχει επιστημονική κληρονομιά, καλλιτεχνικό πλούτο και απαράμιλλη ποικιλότητα.Ο διαμοιρασμός της επιστημονικής γνώσης και η διάθεσή της σε όλους ήταν και παραμένει βασική αρχή αυτής της Επωνυμίας. Έτσι, πραγματικά επιτεύχθηκε η διατήρηση φυτικών ειδών σε όλη τη διάρκεια των 260 χρόνων ιστορίας της.

Το 1776 οι Vilmorin γίνονται εγκυκλοπαιδιστές

 •    Κατάλογος με όλα τα είδη των σπόρων
 •    Κατάλογοι φυτών, δέντρων, δενδρυλλίων και θάμνων

Είχαν πάντοτε πρωτοπόρο κοινωνική δέσμευση

 • Κυριακάτικη ανάπαυση
 • Επικουρική σύνταξη
 • Ασφάλιση για εργατικά ατυχήματα
 • Κέντρο Νεότητας
 • Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης: δημιουργήθηκε στο Μεσοπόλεμο, έχει αναγνωριστεί από το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας και παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε τρία έτη σπουδών.

 

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

Ο οίκος Vilmorin μοιράζεται με τους σύγχρονους κηπουρούς το ίδιο πάθος για τη φύση.
Αν η Vilmorin ανέκαθεν θεωρούσε την κηπουρική -καλλωπιστική ή κηπευτική- ως μία από τις ωραιότερες τέχνες, είναι αναμφίβολα, επειδή η ίδρυσή της είναι σύγχρονη με τη δημιουργία της Σχολής των κήπων γαλλικού τύπου που σχεδιάστηκε από τον Le Nôtre, η οποία ενθαρρύνθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τους βασιλείς της Γαλλίας και τα μεγάλα ονόματα του βασιλείου.

Σήμερα, περίπου 270 χρόνια αργότερα, το κατάστημα Vilmorin-Andrieux εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια θέση, με την ίδια επιθυμία να διαιωνίσει το πνεύμα προσφοράς και το πάθος για τον κήπο, στην καρδιά του Παρισιού και από εκεί σε όλον τον κόσμο.

Less
Το προϊόν προστέθηκε στην λίστα

Καλώς ήλθατε! Χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε την εμπειρία της περιήγησης σας και να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας.
Συνεχίζοντας, αποδέχεστε ότι συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου της σελίδας.