ΔΑΚΟ - ΦΑΚΑ
ΔΑΚΟ - ΦΑΚΑ
ΔΑΚΟ - ΦΑΚΑ
ΔΑΚΟ - ΦΑΚΑ

ΔΑΚΟ - ΦΑΚΑ

ΔΑΚΟΣ
1,51 €
με ΦΠΑ

Η Δάκο-φάκα είναι παγίδα για το δάκο, βασισμένη στον τροφοτροπισμό του εντόμου όπως και στην ελκυστικότητα τις υγρασίας.

Είναι πλήρως συμβατή με τον 834/2007 για την Βιολογική γεωργία.

 

Η παγίδα αποτελεί ετοιμόχρηστο δόλωμα (Ready δόλωμα, RB) και είναι έτοιμη για ανάρτηση. Πριν την τοποθετήσετε στο δέντρο τρυπάτε την παγίδα με ένα σουβλί ή μεγάλο καρφί στα δύο σημεία που υπάρχει η σήμανση (Χ)

product_steps

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ

Για τον λόγο αυτό, η τοποθέτηση γίνεται στο εσωτερικό της κόμης του δέντρου και στο μέσον του ύψους του.

Η δόση εφαρμογής είναι 15-20 παγίδες ανά στρέμμα και ο προτεινόμενος τρόπος εφαρμογής φαίνεται στο παρακάτω σχήμα.

instructions_image

Για εφαρμογή της σε έκταση μικρότερη των 3 στρεμμάτων συνιστάται η τοποθέτηση μιας παγίδας ανά δέντρο. Κατά την ανάρτησή της να τηρούνται όλες οι προφυλάξεις που ισχύουν για τα φυτοφάρμακα.

Πιθανά προβλήματα, διάγνωση και αντιμετώπιση: 1) Οι παγίδες που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο χάνουν την εντομοτοξική τους δράση και το πράσινο χρώμα τους. Οι παγίδες αυτές δεν είναι αποτελεσματικές και πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως. 2) Οι παγίδες που κρεμάστηκαν χωρίς να τρυπηθούν δεν δουλεύουν, ενεργοποιήστε τις με τρύπημα στα σημεία που υποδεικνύονται. 3) Το αποτέλεσμα της δράσης τους δεν είναι το επιθυμητό όταν δεν μπουν στην σωστή δόση. Ελέγξτε το αριθμό των παγίδων ανά στρέμμα. 4) Βροχοπτώσεις τους κρίσιμους μήνες για το δάκο, που στο σύνολο τους ξεπερνούν τα 200 χιλιοστά, έχουν ως αποτέλεσμα το ξέπλυμα του εντομοκτόνου από την επιφάνεια της παγίδας. Αντικαταστήστε τις παγίδες. 5) Στις περιπτώσεις που η ελαιοσυλλογή γίνεται μετά τις 15 Νοεμβρίου και αναμένουμε ζεστό Φθινόπωρο, κρεμάστε επιπλέον 7 παγίδες ανά στρέμμα από 1-15 Σεπτεμβρίου. 6) Δεν βλέπετε το δάκο πάνω στην παγίδα αλλά ούτε και κάτω από αυτήν. Ο δάκος δεν κολλάει στην παγίδα αλλά πεθαίνει σε λίγα λεπτά μακριά από την παγίδα.

Η παγίδα είναι απόλυτα συμβατή με τους κανονισμούς περί βιολογική γεωργίας

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ

Η Δάκο-φάκα είναι παγίδα για το δάκο, βασισμένη στον τροφοτροπισμό του εντόμου όπως και στην ελκυστικότητα τις υγρασίας, με επιπλέον ελκυστικό για τον δάκο το εξωτερικό χρώμα, χρησιμοποιεί deltamtehrine ως εντομοκτόνο ουσία.

Είναι πλήρως συμβατή με τον 834/2007 της ευρωπαϊκής ένωσης για την Βιολογική γεωργία.

 Η βελτιωμένη Δάκο-φάκα των προτέρων τζελ έχει αποδειχθεί ένα εξαίρετο μέσο για την καταπολέμηση και τον έλεγχο τού δάκου ακόμα και σε χρονιές με υψηλούς πληθυσμούς του εντόμου.
Χρησιμοποιείτε με επιτυχία και στην προστασία βρωσίμων καρπών.

Εύχρηστη και απλή στη χρήση και οι μόνες απαιτήσεις είναι καλός σχεδιασμός στην εποχή ανάρτησης (κατά τη πήξη του πυρήνα) και προσοχή στον τόπο ανάρτησης ώστε να είναι σε σκιερό μέρος.
Η παγίδα περιέχει σε ξεχωριστά διαμερίσματα, υγρά και στερεά ελκυστικά υλικά, εξωτερικά είναι εμποτισμένη με Deltamethrine.

Το πράσινο χρώμα είναι επίσης ελκυστικό στον Δάκο και όχι στα ωφέλημα έντομα.

Η χρήση της φερομόνης δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επωφελής, λόγω της μεγάλης ακτίνας δράσης της, και τού φαινόμενου των ανεξέλεγκτων και ασύμμετρων προσβολών εν σχέση με την περιβάλλοντα περιοχή.

Λειτουργία Δάκο-Φάκας

Η μέθοδος αφορά στην προσέλκυση του δάκου σε παγίδα με επιφάνεια εμποτισμένη με εντομοκτόνο, από όπου το έντομο απορροφά μικρή ποσότητα δραστικής ουσίας και πεθαίνει σε μερικά λεπτά αργότερα. Η προσέλκυση γίνεται με τη βοήθεια τροφικών ελκυστικών, που αναδύουν οσμές προσελκύστικες τόσο ως προς τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά άτομα του δάκου. Ιδιαιτέρα τα θηλυκά προσελκύονται από την μυρωδιά της πρωτεϊνικής τροφής που είναι απαραίτητη σε αυτά λόγω της ανάγκης για πρωτεΐνη για να μπορέσουν να έχουν συνεχή παραγωγή ωών.

Στη μέθοδο χρησιμοποιείτε και υγρό ελκυστικό το οποίο έχει δώσει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα σε μέσες και χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης χρησιμοποιείται μέθοδος αύξησης της σχετικής υγρασίας του μικροπεριβάλλοντος της παγίδας εξασφαλίζοντας την προσέλκυση και την παραμονή του εντόμου στο χώρο για ικανή θανατηφόρο επίσκεψη στην εντομοτοξική επιφάνεια.

Η μέθοδος εξοντώνει όλα τα έντομα του δάκου που χρειάζονται τροφή για ενεργεία ή για πρωτεΐνες ή απλά προσπαθούν να στραφούν προς πιο υγρή περιοχή, κάτι που το έντομο συνηθίζει για λόγους επιβίωσης. Οποίοι καινούργιοι πληθυσμοί εκκολάπτονται ή μεταναστεύουν στην περιοχή, έχουν ελάχιστη πιθανότητα αποτελεσματικής προσβολής αφού και τα προς ωοτοκία αυγά υπάρχουν σε μικρό αριθμό και το έντομο θα πρέπει να τραφεί και να προστατευτεί εμπλέκοντας στο σύστημα παγίδευσης.Ενδεικτικά ο αριθμός των εντόμων που εξοντώνετε είναι πάνω 10.000 ανά ήμερα, δεδομένου ότι υπάρχουν τέτοιοι πληθυσμοί, πράγμα που μπορεί να συμβεί από μετανάστευση του δάκου από άλλη περιοχή.

Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελεί αυτοδύναμο μέσο καταπολέμησης του δάκου

No reviews

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Το προϊόν προστέθηκε στην λίστα

Καλώς ήλθατε! Χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε την εμπειρία της περιήγησης σας και να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας.
Συνεχίζοντας, αποδέχεστε ότι συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου της σελίδας.